Növekvő hatékonyság

Amikor megalapítottam a cégemet volt egy eltökélt elképzelésem, amit tudtam, hogy csak nagyon sok és kemény munkával tudok majd elérni, de úgy döntöttem, hogy még fiatal vagyok, nincs családom, bele kell vágnom és meg kell valósítanom a céljaimat. Nem mondom, hogy nem volt rögös az út, hogy nem voltak buktatók és nehéz helyzetek és szituációk, de ma már nagyon gördülékenyen mennek a mindennapok és egyre felfelé ívben mutatkozik a vállalati növekedés. Nagyon örülök, mert már nem vagyok messze attól, hogy elérjem azt a célt, amit eredetileg kitűztem magam elé, eredmény formájában. Az üzleti év eredménye már csak kevéssel maradt el a kitűzöttől a múlt évben.

El kell mondjam azonban, hogy nem könnyű az élet ennél a cégnél és a vezetésénél sem, mert számtalan nép szülöttje található meg az alkalmazottak között a tevékenységi kör miatt. Mind a nyelvezeti különbségek – bár nyilván a vállalati használt nyelv az angol – mind a kulturális és szokásbéli különbségek, a kulturális eltérések megnehezítik a mindennapi kommunikációt és életet a cégnél. Én már próbáltam erre sokféle megoldást találni, de eddig még nem nagyon sikerült kezelnem ezeket a különbözőségeket, amik szinte minden nap okoznak valamilyen kisebb feszültséget, vitát vagy félreértést az emberek között.

Az egyik ismerősöm azonban ajánlotta az interkulturális tréning szolgáltatását, mert az ő cégénél elviekben hatalmas segítséget nyújtott. Én egy kicsit idegenkedtem attól, hogy bármilyen külső szakértői brigádot beengedjek a cégem életébe, de hihetetlen eredményekről számolt be az ismerősöm, és emiatt fel is vettem velük a kapcsolatot. És mennyire jól is tettem. Nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatásuk eredményével és mindenkinek csak ajánlani tudom őket, aki kevert nemzetiséggel és így kulturális és szokásbéli tulajdonságokkal megáldott embereket alkalmaz, mert hihetetlen eredményeket lehet elérni már egy-egy tréning alkalmával is. Lekerült a feladat a vállamról, és eredményesen meg is lett oldva, hihetetlen hálás vagyok nekik és biztos, hogy hosszútávú együttműködést fogok folytatni velük.