Egy speciális projekt legjobb segítői

Vállalati tanácsadóként az elmúlt időszak eseményei miatt bizony jócskán van munkám, sorra jönnek a kisebb vállalkozások vezetői és kérdezgetik, hogy mit tegyenek, hogy a megváltozott helyzet és a nehéz körülmények ellenére is fenn tudják tartani a vállalkozásukat, és ne kelljen bezárniuk a kapukat. Persze ez sosem könnyű kérdés, hiszen egy-egy tevékenységi körben dolgozó vállalkozás tényleg nagyon speciális működési feltételekkel, korlátozásokkal és speciális paraméterekkel tudnak csak működni jelenleg. Sokan keresnek meg pont ezek miatt olyan kérdésekkel, hogy hogyan tudnák úgy változtatni a vállalkozásuk profilját vagy működését, hogy ezekben a nehéz időkben is fenn tudjanak maradni.

Persze ez minden esetben egy nagyon nehéz és kényes kérdés, és sokszor hatalmas fejtörést és közös gondolkodást igényel hogy valójában hogyan lehetne megoldani ezeket a nehéz időszakokat. A legutóbb például egy nem régen megnyitott cukrászda keresett fel, hogy nem szeretnék feladni az álmaikat, de jelenleg nem igazán tudják hogy mit tudnának csinálni. Az ő esetükben szokatlanul egy online értékesítési rendszert dolgoztunk ki a sütik és torták rendelésére, és úgy néz ki, hogy teljesen jól működik is, legalábbis a forgalom most olyan értéket mutat, ami már eltartja a vállalkozást.

Persze az egyik legnehezebb kérdés ebben az esetben az volt, hogy milyen képek kerüljenek fel a honlapra, hiszen a vevők azok alapján fogják tudni eldönteni, hogy egyrészt rendeljenek-e, másrészt pedig hogy pontosan melyik lenne a kedvüknek megfelelő sütemény. Ebben pedig az ételfotózás legnagyobb mestereit kerestük fel, és kaptunk is hihetetlen profi és hatalmas segítséget, hiszen a Fotoda csapata nem csak hogy tökéletes képeket adott számunkra, de hihetetlen nagy élmény is volt a közös munka.